Instalare Windows Server 2012

Dupa ce pornim calculatorul (setat sa booteze de pe unitatea DVD) vom vedea cum programul de instalare isi incarca fisierele necesare instalarii Windows Server 2012.

instalare-windows-server-2012

Prima fereastra, care ne apare, este cea in care setam limba in care dorim sa instalam sistemul de operare, formatul datei si orei, precum si tipul tastaturii.

limba-instalare-windows-server-2012

Lasam valorile implicite (Dvs. le puteti schimba daca doriti) si dam click pe Next.

install-now-instalare-windows-server-2012

Ne apare fereastra cu optiunile Install now si Repair your computer. Noi vom da click pe butonul Install now, deoarece instalam Windows Server 2012. A doua optiune o folosim doar in cazul in care dorim sa reparam un calculator care are deja instalat Windows Server 2012.

Dupa ce am dat click pe butonul Install Now, primul pas in procesul de instalare este sa introducem cheia produsului.

cheia-instalare-windows-server-2012

Introducem cheia produsului si dam click pe Next.

selectare-os-instalare-windows-server-2012

In fereastra “Select the operating system you want install”, selectam Windows Server 2012 Standard (Server with GUI) si dam click pe Next. Aceasta optiune va instala Windows Server 2012 cu o interfata grafica de utilizare.

termeni-licenta-instalare-windows-server-2012

Urmatoarea fereastra “License terms” ne prezinta termenii de utilizare a licentei cu care trebuie sa fim de acord pentru a continua instalarea. Selectam casuta “I accept the license terms” si dam click pe Next.

Ne apare fereastra cu tipurile de instalare disponibile. Ca si in tutoriale anterioare vom alege instalarea Custom: Install Windows only (advanced).

tip-instalare-windows-server-2012

Dam click pe Custom, iar in urmatorul pas vom alege hard disk unde vom face instalarea Windows Server 2012.

selectare-hard-disk-instalare-windows-server-2012

Eu am sa selectez hard diskul etichetat Drive 0 si am sa dau click pe butonul Next.

Procesul de instalare va continua automat cu procesele necesare, timp in care, calculatorul se va restarta de cateva ori.

installing-windows-server-2012

Dupa ultimul restart al calculatorului si rularea procese necesare instalarii, ne apare fereastra Setting unde va trebui sa setam o parola pentru contul de Administrator.

settings-instalare-windows-server-2012

Setam parola si dam click pe butonul Finish. Ne apare fereastra unde suntem atentionati sa apasam combinatia de taste Ctrl+Alt+Delete pentru a ne autentifica in sistem.

sign-in-instalare-windows-server-2012

Apasam Ctrl+Alt+Delete si in urmatoarea fereastra ne putem autentifica pentru a putea avea acces la sistemul de operare.

autentificare-instalare-windows-server-2012

Introducem parola aleasa pentru contul Administrator si apasam ENTER sau pe sageata albastra din partea dreapta a ecranului. Se aplica ultimele setari si se incarca desktopul sistemului de operare.

desktop-instalare-windows-server-2012

Instalarea Windows Server 2012 s-a incheiat iar noi putem utiliza si configura sistemul de operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>