Instalare Windows 8

Instalarea Windows 8 este un proces la fel de simplu ca instalarea Windows 7.

Avem nevoie de un calculator care sa indeplineasca cerintele de sistem recomandate de Microsoft, precum si de DVD-ul de instalare Windows 8.

Cerintele de sistem recomandate de Microsoft pentru instalarea Windows 8 sunt:- procesor de 1 GHz (gigahertz) sau mai rapid cu suport PAE, NX si SSE2
- memorie RAM de 1 GO pentru versiunea pe 32 de Biti si 2 GB pentru versiunea pe 64 de Biti
- spatiu liber pe hard disk de 16 GO pentru 32 de Biti si 20 GO pentru 64 de Biti
- placa grafica cu DirectX 9

Pornim calculatorul (setat sa booteze de pe DVD). Cum setam calculatorul sa booteze de pe DVD puteti vedea in tutorialul Instalare Windows 7.

Prima imagine care ne apare este cea in care calculatorul isi incarca primele fisiere necesare instalarii.

incarcare-fisiere-instalare-windows-8

Dupa acest pas, care dureaza foarte putin, prima fereastra care ne apare este cea in care putem selecta optiunile de limba: limba in care dorim sa instalam Windows 8, data si ora curenta, precum si tipul de tastatura pe care dorim sa o folosim.

setare-limba-data-ora-tastatura-windows-8

Alegem optiunile dorite si dam click pe Next.

install-now-windows-8

Apare fereasta unde dam click pe butonul Install now pentru a incepe instalarea Windows 8.

Urmatorul pas este introducerea cheii produsului. Spre deosebire de Windows 7, unde putem sari acest pas, dar putem continua instalarea, la instalarea Windows 8 trebuie sa introducem cheia produsului.

cheie-produs-windows-8

Dupa ce introducem cheia produsului dam click pe Next.

In fereastra License terms trebuie sa fim de acord cu termenii de utilizare pentru a continua instalarea. Selectam casuta ca suntem de acord si dam click pe Next.

termeni-utilizare-windows-8

Pasul urmator se refera la tipul de instalare pe care dorim sa-l facem: Upgrade sau Custom. Noi vom alege instalarea Custom. Mai multe informatii despre tipurile de instalari le gasiti in tutorialul Instalarea Windows 7.

tip-instalare-windows-8

Dupa ce am ales instalarea Custom, fereastra urmatoare “Where do you want to install Windows?” ne ofera posibilitatea sa alegem hard disk-ul unde vrem sa instalam Windows 8. Alegem hard disk-ul Drive 0 in cazul meu si dam click pe Next.

alegere-hard-disk-instalare-windows-8

Programul de instalare va continua cu o serie de procese, pe parcursul carora calculatorul se va restarta de cateva ori.

procese-instalare-windows-8

Dupa ce procesul de instalare se termina, urmatorii pasi pe care trebuie sa-i parcurgem sunt pasii pentru personalizarea Windows 8.

In prima fereastra care ne apare, trebuie sa alegem o culoare pentru desktop si un nume de calculator.

alegere-culoare-nume-pc-windows-8

 

Alegem culoarea si numele calculatorului si dam click pe Next.

In urmatoarea fereastra, Settings, alegem Use express setting.

settings-instalare-windows-8

Urmatorul pas ne permite sa setam un nume de utilizator, o parola si un indiciu pentru parola, pe care sa le folosim cand utilizam Windows 8 pe calculatorul pe care facem instalarea.

utilizator-parola-instalare-windows-8

Dupa ce am setat aceste valori dam click pe butonul Finish.

Instalarea Windows 8 va continua cu aplicarea ultimelor setari si rularea proceselor necesare finalizarii instalarii si ne va duce in interfata Metro a sistemului de operare.

desktop-windows-8

In acest moment instalarea s-a terminat si noi putem incepe sa utilizam sistemul de operare Windows 8.

Daca nu suntem multumiti de interfata Metro putem face scroll pe bara de jos si sa dam click pe Desktop. Interfata Metro se va schimba cu interfata Desktop clasica.

desktop-clasic-windows-8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>